Terug

Speech Gerben Everts op vastgoedbijeenkomst 'Taxaties, data en transparantie'

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

microfoon

Bestuurder Gerben Everts van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sprak dinsdag 9 februari in Amsterdam op de bijeenkomst 'Taxaties, data en transparantie', georganiseerd door onder meer de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN).

In zijn toespraak met de titel 'Bouwen aan transparantie is één: het goed uitvoeren twee', sprak hij over de stappen die de vastgoedsector heeft gezet om in het publiek belang te gaan handelen. Hij ging daarbij in op twee grote verbeteringen in transparantie in de vastgoedsector: Op de eerste plaats de komst van het Nederlands Register Vastgoed Taxaties (NRVT) en ten tweede het plan om de taxateur in het grootzakelijke vastgoedsegment beter uit te rusten met meer en betere referenties van gedane vastgoedtransacties, net als op de woningmarkt. Hij gaf daarbij aan dat de AFM een ‘Kadaster plus’ model onderschrijft.

Hij sloot af door te stellen dat repressief en preventief optreden door de AFM weliswaar bijdraagt aan het leggen van een bodem van vertrouwen, maar dat duurzaam herstel van vertrouwen een uitdaging blijft voor de sector. Het komt daarbij onder meer aan op een goede werking van het toezicht op de werkwijze en onafhankelijkheid van de taxateur.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel