Terug

AFM gaat uitvoering eigen pensioenregeling aanbesteden

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

dossier

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vandaag een Europese aanbesteding uitgeschreven om de uitvoering van haar pensioenregeling onder te brengen bij een algemeen pensioenfonds (APF). Het eigen pensioenfonds ‘Pensioenfonds AFM’ is een klein fonds met relatief hoge uitvoeringskosten. De AFM verwacht met het aansluiten bij een APF schaalvoordelen en een besparing in de uitvoeringskosten te realiseren.

De AFM heeft in de afgelopen maanden, samen met De Nederlandsche Bank (DNB) onderzocht of er voor beide pensioenfondsen mogelijkheden waren voor samenwerking. Vooralsnog is hiervoor bij DNB en haar pensioenfonds echter geen urgentie voor een wijziging in de pensioenuitvoering, waardoor de AFM nu voor een andere oplossing kiest.

Tot 12 januari 2017 kunnen algemene pensioenfondsen zich inschrijven voor de Europese aanbesteding. De AFM verwacht medio 2017 meer informatie te kunnen geven over een eventuele aansluiting bij een APF.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yolanda Bieckmann, woordvoerder AFM, via 06 - 3177 7686 of yolanda.bieckmann@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel