Terug

Toolkit voor AOV-advies beschikbaar voor alle adviseurs

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

richting

Adviseurs kunnen vanaf nu de toolkit voor zorgvuldig advies over arbeidsongeschiktheids-verzekeringen downloaden. Deze toolkit bevat elf instrumenten om uw AOV-advies te verbeteren, waaronder een zelftoetsing voor uw AOV-adviesdossier opgesteld door de AFM en een inventarisatieformulier opgesteld door branchevereniging Adfiz.

Adfiz, Bureau D&O en de AFM hebben de toolkit samengesteld in verband met de gezamenlijke ronde door het land over zorgvuldig AOV-advies. In november hebben Adfiz, Bureau D&O en de AFM vijf informatiemiddagen gehouden over de advisering over AOV. Ruim zevenhonderd adviseurs waren daarbij aanwezig. De ervaringen waren zeer positief, vooral de praktische informatie en de toolkit worden gewaardeerd.

Aanleiding van de ronde en de toolkit zijn de resultaten van een onderzoek van de AFM waaruit blijkt dat de kwaliteit van het AOV-advies sterk kan worden verbeterd. De branche heeft deze handschoen opgepakt en heeft toegezegd zich in te spannen om de advieskwaliteit te verbeteren.

De gezamenlijke toolkit voor zorgvuldig AOV-advies is daar een belangrijk onderdeel van. Het doel van deze toolkit is de advisering over AOV verder te verbeteren en efficiënter te maken zodat het optimaal aansluit op de wensen, situatie en behoefte van de klant. De toolkit biedt u de handvatten die u nodig heeft voor een zorgvuldig en passend advies over AOV.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel