Terug

Sluit jouw reisverzekering aan bij je vakantieplannen?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

richting-geven

De zomervakantie staat voor deur. Ben je al bezig met de voorbereiding? Heb je  een reisverzekering en vraag je je bijvoorbeeld af of je voldoende aanvullend verzekerd bent voor ziekenhuiskosten of andere medische kosten in het buitenland? Ga dan na of de voorwaarden van jouw reisverzekering voldoende aansluiten op je situatie. Waar kun je op letten? De AFM geeft een aantal tips.

Tip 1
Ben je bijvoorbeeld wielrenner en van plan om tijdens je vakantie de Alpe d’Huez te beklimmen? Het kan zijn dat jouw verzekering medische kosten of andere schade als gevolg van wielrennen of andere actieve sporten niet dekt. Laat je niet verrassen en kijk voordat je op reis gaat in de voorwaarden.

Tip 2
Breng je graag je vakantie door in de Zwitserse Alpen? Sommige reisverzekeringen bevatten uitsluitingen voor bepaalde bergtochten of bergbeklimmen. Wil je weten of dit ook voor jouw verzekering geldt? Controleer dit voordat je op reis gaat in de voorwaarden van de verzekering.

Tip 3
Reis je naar de Verenigde Staten of een ander land met hoge medische tarieven? Bij sommige reisverzekeringen geldt een maximum voor de vergoeding van medische kosten. Wil je er zeker van zijn dat  je bij thuiskomst niet verrast wordt door een hoge ziekenhuisrekening uit het buitenland? Controleer dan hoe jouw verzekering omgaat met medische kosten.

Tip 4
Ga je met vakantie terwijl je in verwachting bent? Controleer dan of in het buitenland gemaakte medische kosten als gevolg zwangerschap binnen de dekking vallen.

Tip 5
Zit je tijdens de vakantie liever op een terrasje in de zon met een cocktail in je hand? Opgelopen schade door gebruik van alcoholische dranken wordt vaak niet vergoed door de reisverzekering. Houd hier dus rekening mee.

Ga er dus niet zomaar vanuit dat elke reisverzekering precies dekt wat je nodig hebt. Kijk in de voorwaarden van de reisverzekering of deze past bij jouw activiteiten. Voorwaarden zijn vaak ook online te raadplegen via de website van je verzekeraar.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel