Terug

Leeft Limperg weer?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Banner Limperg gesprekken

Wat hebben Théodore Limperg en de AFM gemeen? De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder streeft de AFM naar duurzaam financieel welzijn in Nederland. Dat gebeurt onder andere via openbare rapportages waarin we de markt en andere stakeholders informeren over uitkomsten van ons toezicht en continu contact met accountancykantoren, brancheorganisaties en andere stakeholders en toezichthouders.

In een serie interviews brengt de AFM Limperg weer tot leven

Limperg (1879 - 1961) geldt internationaal als een van de grondleggers van de moderne accountancy. Hij schuwde het conflict niet als dat nodig was om vernieuwing en verbetering te realiseren. Voorop staat zijn uitgangspunt van het ‘gewekte maatschappelijk vertrouwen’. De accountantsverklaring als waarheidsgetrouwe weergave is er niet alleen voor de klant, maar zeker ook voor de maatschappij. Dat geeft de accountant een onafhankelijke rol die veel verder gaat dan een normale klantrelatie. In deze tijd op z’n minst weer zeer actueel.

In een serie interviews brengt de AFM Limperg daarom weer tot leven. Als kritische vragensteller. In de Limperg-gesprekken gaat Limperg op zoek naar antwoorden op prangende vragen van nu. Daarbij komt ook de AFM zelf aan bod. De Limperg-gesprekken zijn te volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn, en via www.afm.nl/limperg.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel