Terug

Nationale Schrijfwedstrijd 2014 in teken financiƫle sector

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Nationale Schrijfwedstrijd gaat dit jaar op zoek naar de beste tekst in de financiƫle communicatie. Ook de Autoriteit Financiele Markten (AFM) zit daarom dit jaar in de jury van de wedstrijd.

Helder en eenduidig over “geld” schrijven, is een lastige opgave. Het gaat in de wereld van het betalingsverkeer, de spaarrekeningen en de hypotheekleningen, de pensioenen en verzekeringen immers altijd om de toekomst - en daar zijn de resultaten uit het verleden nu eenmaal geen garantie voor.

Financiële instellingen sturen hun klanten veel post toe met afrekeningen, nieuwe mogelijkheden en beloftes. Welke boodschap springt er tussen al die post uit? Welke tekst is glashelder over het product of de regeling, en volstrekt eerlijk over de voetangels en klemmen? Die financiële tekst zal dit jaar de Gouden Veer winnen.

Iedereen mag tot uiterlijk 17 oktober 2014 (dit was eerst 3 oktober) een eigen tekst, of andermans tekst voordragen. De prijs zal gaan naar de schrijver of het team van schrijvers van de tekst. Ook teksten die in opdracht geschreven zijn, komen in aanmerking. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de slotbijeenkomst. Die vindt plaats op donderdagmiddag 20 november 2014, Spui 25 in Amsterdam.

De Nationale Schrijfwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Schouten Nelissen in samenwerking met Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie en met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), ZonMw, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Doe je mee? Schrijf je in

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel