Terug

Theodor Kockelkoren benoemd als nieuwe voorzitter van de IOSCO Committee on Emerging Risk

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Maandag 20 september heeft IOSCO, de wereldwijde samenwerkingsorganisatie van toezichthouders op effectenmarkten, bekendgemaakt dat Theodor Kockelkoren is benoemd als de nieuwe voorzitter van de Committee on Emerging Risks (CER). De benoeming gaat per direct in.

Binnenkort zal nog de verkiezing van de vice-voorzitter plaatsvinden, hiervoor zijn twee kandidaten vanuit collega toezichthouders US SEC en Hongkong SFC voorgedragen. De eerstvolgende vergadering van de CER zal zijn op 16-17 december in Amsterdam.

De CER is een belangrijk committee binnen IOSCO welke bestaat uit mensen uit analyse/onderzoeksteams van verschillende nationale toezichthouders. De CER houdt zich bezig met het signaleren en analyseren van risico’s, zowel gerelateerd aan financiele stabiliteit als ook in bredere zin in financiële markten. Deze economische analyse functie speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van betere en effectievere internationale regelgeving en toezicht. Daarnaast is de CER, in het kader van de ontwikkeling naar data-gedreven markttoezicht, nauw betrokken bij de verbetering van data-uitwisseling en het zoeken naar toezichtrelevantie in data.

De benoeming van Theodor is een bevestiging van de actieve rol die de AFM als permanent IOSCO Board member internationaal en binnen IOSCO inneemt. Het geeft de AFM als toezichthouder in Nederland met internationaal actief opererende marktpartijen een strategische positie in het internationale netwerk met de belangrijkste toezichthouders wereldwijd.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel