Terug

Op zoek naar een goedkopere spits? - AFM-column op Telegraaf.nl

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Er is een nieuwe column van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verschenen op de website van de Telegraaf, voor de rubriek OverGeld. Het onderwerp is het toezicht op productontwikkeling. De AFM let hierbij op de ‘KNVB-criteria’ : Kostenefficiënt, Nuttig, Veilig en Begrijpelijk.

Vorig jaar heeft de AFM met de aanbieders van hefboomproducten afgesproken dat zij hun producten veiliger maken. Dit zijn niet de enige producten die de AFM op haar radar heeft. Sinds vorig jaar houden wij toezicht op het productontwikkelingsproces van banken en verzekeraars. Dus ook op andere producten. Maar waar letten we dan op? Wij hanteren vier criteria om producten te beoordelen, de ‘KNVB-criteria’ Kostenefficiënt, Nuttig, Veilig en Begrijpelijk. 

Sluit een product bijvoorbeeld goed aan bij de behoefte van de belegger? Wanneer een voetbalteam te weinig scoort, is het niet nuttig om een verdediger aan te schaffen. En biedt het ook waar voor zijn geld? Een spits die zwaar overbetaald wordt maar nauwelijks scoort, wil je immers niet in je team hebben. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een goedkopere spits die vaker scoort.

Lees hier de column op overgeld.nl:

De AFM schrijft elke drie weken een column voor de rubriek OverGeld. Lezers hebben de mogelijkheid om te reageren op de columns. Reacties zijn ook direct welkom bij de AFM, via het Meldpunt Financiële Markten op www.afm.nl/contact of per telefoon op 0800 - 5400 540 (gratis), op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel