Terug

Nieuwe leden Commissie Kapitaalmarkt

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Twee deskundigen zijn toegetreden tot de commissie Kapitaalmarkt van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Niek Nahuis zal per juni 2014 lid worden en René Maatman is per februari 2014 lid geworden van deze commissie die als klankbord van experts fungeert. Tevens zijn de leden Van Tets, Munsters, Cremers en Van Solinge herbenoemd voor een periode van drie jaar.

Niek Nahuis is per 1 oktober 2013 Agent (directeur) van het Agentschap bij de Generale Thesaurie. Het Agentschap is verantwoordelijk voor het beheer van de staatsschuld. Daarvoor was hij hoofd van de afdeling Beleid en Risicomanagement, tevens plaatsvervangend directeur bij het Agentschap. Voor het Agentschap was hij werkzaam bij de directie Algemene en Financiële Economische Politiek van het ministerie van Financiën en bij de Nederlandsche Bank. Niek Nahuis studeerde algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

René Maatman is advocaat en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Daarvoor was hij bestuurder van de AFM. René Maatman was voor zijn bestuursperiode bij de AFM hoofd Juridische en Fiscale Zaken bij ABP Vermogensbeheer en was lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Naast zijn werkzaamheden bij De Brauw Blackstone Westbroek is hij als hoogleraar Vermogensrecht verbonden aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De Commissie Kapitaalmarkt adviseert de AFM op het gebied van effecteninfrastructuur, openbare biedingen, marktmisbruik en prospectusvraagstukken.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel