Terug

Minister Dijsselbloem informeert Tweede Kamer over rol toezichthouders Libor

Kamerbrief Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Minister Dijsselbloem van Financi├źn heeft de Tweede Kamer ge├»nformeerd over de transactie van Rabobank voor betrokkenheid bij manipulatie van Libor en Euribor, het traject dat daaraan voorafging en de rol van de toezichthouders. Tot slot staat de minister stil bij de maatregelen die genomen worden ter voorkoming van een dergelijke manipulatie in de toekomst.

De minister beantwoordde tevens vragen van de Tweede Kamer over de (internationale) transacties van Rabobank in de Libor-zaak.


De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel