Terug

Uitstel DVD-generator door technische complicaties

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De introductie van de DVD-generator is uitgesteld. Vanaf maandag 3 juni zou via de website van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) het hulpprogramma voor het samenstellen van het dienstverleningsdocument (DVD) te gebruiken zijn. Door technische complicaties is dat nog niet het geval.

Op dit moment kunnen wij u geen indicatie geven van hoe lang het nog duurt voordat de DVD-generator beschikbaar is. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spoedige oplossing om eventuele overlast voor financiële dienstverleners zo veel mogelijk te beperken. Zodra duidelijk is wanneer financiële dienstverleners gebruik kunnen maken van de DVD-generator, zal de AFM hierover berichten via de website en haar andere digitale kanalen.

Het DVD is per 1 juli 2013 de nieuwe standaard voor consumenteninformatie. Alle financiële dienstverleners gaan dit DVD gebruiken om inzicht te geven in welke soorten financiële producten ze adviseren en bemiddelen, en wat deze diensten kosten.

De overige diensten van het Digitaal loket van de AFM zijn gewoon beschikbaar. Financiële dienstverleners hebben inmiddels hun inloggegevens per brief ontvangen. Deze zijn te controleren via het Digitaal loket. Lees ook de Nieuwsbrief April 2013 om te zien welke voorbereidingen u kunt treffen voordat u gebruik gaat maken van de DVD-generator.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel