Terug

Meer tijd voor aanmaken dienstverleningsdocument met generator

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Financiƫle dienstverleners krijgen een week langer de tijd om een standaard dienstverleningsdocument (DVD) aan te maken met de speciale softwareapplicatie van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Ze hebben nu tot 7 juli.

Verschillende partijen hebben om extra tijd gevraagd, omdat de generator wegens technische problemen later beschikbaar is gekomen dan gepland. De AFM vindt het belangrijk dat partijen een redelijke termijn hebben een DVD aan te maken en komt daarom graag aan de wens van marktpartijen tegemoet. De wettelijke bepaling (Nrgfo) over het standaard DVD wordt, zoals gepland, op 1 juli van kracht.

Grote animo

De animo onder financiële dienstverleners om een DVD met de generator aan te maken, is groot. Maandag 10 juni, de eerste werkdag dat de generator online was, zijn er ongeveer duizend standaard dienstverleningsdocumenten gemaakt. Alle financiële dienstverleners hebben een uitnodiging van de AFM ontvangen om gebruik te maken van de DVD-generator.

Vergelijken

Het standaard DVD stelt consumenten straks in staat om een goede vergelijking te maken tussen verschillende financiële dienstverleners. Het dienstverleningsdocument bestond al, maar was tot nu toe vormvrij. Dat maakte vergelijken lastiger. Het ministerie van Financiën heeft naar aanleiding van de invoering van het provisieverbod besloten het DVD te standaardiseren. De AFM heeft vervolgens de generator beschikbaar gesteld, zodat financiële dienstverleners zo efficiënt mogelijk een DVD kunnen maken dat aan alle wettelijke eisen voldoet.

Meer informatie

Meer informatie over het dienstverleningsdocument en de generator is te vinden via www.afm.nl/DVD. Dienstverleners met vragen over de DVD-generator kunnen tussen 09:00 uur en 17:00 uur contact opnemen met het Ondernemersloket via 0900 6800 680 (5 cent per minuut).

 

 

 

 

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel