Terug

Hoofd Accountantstoezicht AFM Janine van Diggelen benoemd tot vice-voorzitter IFIAR

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Janine van Diggelen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is benoemd tot vicevoorzitter van het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR).

Van Diggelen is Hoofd Toezicht Accountantsorganisaties bij de AFM en was vanuit haar functie al nauw betrokken bij IFIAR. Ze is benoemd voor twee jaar en combineert deze functie met haar werkzaamheden bij de AFM. Lew Ferguson, bestuurslid van de Amerikaanse toezichthouder PCAOB, werd gekozen als voorzitter tijdens de jaarlijkse vergadering in Noordwijk.

IFIAR is de internationale netwerkorganisatie van toezichthouders op accountantsorganisaties. Wereldwijd zijn 46 onafhankelijke toezichthouders bij IFIAR aangesloten, waaronder de AFM. IFIAR bevordert de samenwerking tussen toezichthouders (toezicht en handhaving). Deze samenwerking moet resulteren in verdere toezichtconvergentie. Het uiteindelijk doel hiervan is het verhogen van de kwaliteit van accountantscontrole en daarmee het versterken van het vertrouwen van beleggers en andere gebruikers van jaarrekeningen in de accountant en zijn verklaring.

IFIAR overlegt daarnaast periodiek met investeerders, de grote internationale accountantsnetwerken en regelgevers over onder andere de uitkomsten van het toezicht en actuele onderwerpen, zoals het versterken van de onafhankelijkheid van accountants en de toereikendheid van de huidige controleverklaring.

Lees hier meer over wat er besproken is tijdens de jaarlijkse vergadering in Noordwijk waar de AFM gastheer was: www.ifiar.org/media.aspx.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel