Terug

AFM-magazine Inzicht: jaarverslag 2011 en vooruitblik

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Op dinsdag 3 april valt de Inzicht jaarverslag special op de mat. De AFM presenteert deze dag ook haar jaarverslag over 2011. In deze special haakt de AFM in op een aantal belangrijke punten uit het jaarverslag 2011, zoals duurzaamheid en samenwerking, en blikt vooruit.

Hoe werkt de AFM samen met andere toezichtpartners om een duurzaam financieel stelsel te bevorderen, bijvoorbeeld in de vastgoedmarkt? “Een gezamenlijke aanpak maakt het mogelijk om probleem- én oplossingsgericht op te treden en een breed effect te hebben”, stelt Dian Popping, hoofd FEC-eenheid. “Dit doen we door inzichten, kennis, vaardigheden en informatie met elkaar te delen en uit te wisselen. Zo kan bijvoorbeeld bij vastgoedfraude effectief en efficiënt worden opgetreden.”

AFM en DNB over toezicht in de markt

Wat is goed toezicht volgens de voorzitter van de AFM, Ronald Gerritse en de president van De Nederlandse Bank, Klaas Knot. Zij gaan in gesprek. In de rubriek perspectief leest u wat de AFM en Eumedion vinden van duurzaamheid in financiële verslaggeving. Marleen Janssen Groesbeek, beleidsadviseur bij Eumedion en Gerben Everts, directeur bij de AFM vertellen. Een filmpje van dit gesprek en andere gesprekken kunt u vanaf 3 april bekijken op de website van het jaarverslag (www.afm.nl/jaarverslag).

De Inzicht is vernieuwd

Om het relatiemagazine van de AFM beter aan te laten sluiten op de wensen van de lezer heeft de Inzicht een verandering ondergaan, met als doel de informatie overzichtelijker aan te bieden. Het magazine ziet er anders uit en ook is een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd. Maar ook hebben we elementen behouden, zoals de rubriek Zaak X, Internationaal en de column van het bestuur. Nieuw in Inzicht is bijvoorbeeld het middenkatern, waarin u alles leest over (nieuwe) wetten, regels en beleid. Hier vindt u ook een korte samenvatting van het jaarverslag 2011. Veel leesplezier.

De Inzicht is vanaf dinsdag 3 april ook digitaal beschikbaar:

Wilt u de Inzicht ook ontvangen?

De Inzicht komt vier keer per jaar uit. Wilt u het AFM-relatiemagazine ook ontvangen? Of heeft u suggesties voor onderwerpen? Stuur een mail naar inzicht@afm.nl. 

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel