Terug

Financiële ondernemingen, draag bij aan eerlijke concurrentie!

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

U heeft als financiële ondernemer veel baat bij eerlijke concurrentie. Slechte praktijken van een klein deel van de financieel dienstverleners zorgen voor een slecht imago van de hele branche. U kunt hier zelf aan bijdragen.

Signalen van misstanden, zoals financiële ondernemingen die zich niet aan de regels houden, kunt u melden via de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM kan met uw signalen en meldingen de slechte partijen sneller opsporen en als nodig dwingen om zich te verbeteren of zich terug te trekken van de markt.

Heeft u signalen over slechte financiële dienstverlening? Ziet u voorbeelden van slecht advies, vreemde of riskante financiële producten? Krijgt u een nieuwe klant die het slachtoffer is van overkreditering, tegen veel te hoge kosten of met veel verzekeringen? Merkt u dat iemand niet integer of niet in het belang van de klant handelt? Meld het de AFM.

Om goed toezicht op de financiële markten te kunnen houden, zijn voor de AFM signalen vanuit de markt van groot belang. Aanbieders van financiële producten zijn verplicht geconstateerde overtredingen te melden. Naast deze verplichte meldingen ontvangt de AFM graag meldingen van iedereen die misstanden constateert.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel