Terug

AFM legt bestuurlijke boete op aan de heer Sickman voor te late meldingen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Gecorrigeerd bericht: boete is gematigd naar € 24.000,-

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 19 augustus 2010 een bestuurlijke boete van € 96.000,- opgelegd aan de heer R.W. Sickman (de heer Sickman). De boete is bij beslissing van de AFM op het bezwaar van de heer Sickman gematigd van € 96.000,- naar € 24.000,-. Nu geen bezwaar of beroep meer mogelijk is tegen het besluit, is de boete definitief geworden.

De heer Sickman was in de periode van de overtreding bestuurder van De Vries Robbé Groep N.V. (DVRG). De AFM heeft vastgesteld dat de heer Sickman via zijn onderneming in de periode van 13 mei 2009 tot en met 29 juni 2009 acht verkooptransacties heeft verricht betreffende aandelen DVRG. Deze transacties heeft de heer Sickman niet onverwijld aan de AFM gemeld.

De heer Sickman heeft zodoende artikel 5:48, zesde en zevende lid, Wet op het financieel toezicht overtreden. De meldingen op grond van deze bepaling zijn verplicht om beleggers en bedrijven inzicht te geven in de belangen van bestuurders. Doordat de heer Sickman herhaaldelijk niet tijdig heeft gemeld dat zijn belang in DVRG was afgenomen, is beleggers de mogelijkheid ontnomen om (juist) geïnformeerd en onderbouwd een beoordeling te maken van de financiële instrumenten DVRG.

Het volledige boetebesluit en de beslissing op bezwaar zijn hiernaast in PDF-formaat te downloaden.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel