Terug

Ronald Gerritse nieuwe bestuursvoorzitter AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Managementgroep en de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn verheugd over de benoeming van dr. Ronald Gerritse tot bestuursvoorzitter van de AFM.

Minister De Jager van Financiën maakte vrijdag bekend dat Gerritse per 1 mei 2011 zal aantreden bij de AFM. Hij wordt benoemd voor vier jaar.

"Wij zijn zeer blij dat Ronald Gerritse de overstap maakt van het beleid naar het toezicht”, zegt George Möller, voorzitter van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht deed de voordracht voor de benoeming. “Wij achten hem uitermate geschikt als opvolger van Hans Hoogervorst, juist in de komende fase van het toezicht op eerlijke en transparante financiële markten. Hij is gepokt en gemazeld op het gebied van financieel-economisch beleid en financiële markten. En hij is ervaren in het leiden van een grote professionele organisatie, ook in roerige tijden. Als Raad van Toezicht vertrouwen wij erop dat Ronald Gerritse met verbindende kracht leiding zal geven aan de verdere ontwikkeling van de AFM. Wij wensen Ronald en de mensen van de AFM veel geluk met deze benoeming."

Ronald Gerritse (1952) is sinds 2003 secretaris-generaal en sinds 2008 ook thesaurier-generaal bij het Ministerie van Financiën. Eerder werkte hij onder meer bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij de Sociaal-Economische Raad (SER). Gerritse studeerde economie en schreef een proefschrift over conjunctuurgolven in planeconomieën.

Ronald Gerritse is de opvolger van Hans Hoogervorst, die in april voorzitter wordt van de International Accounting Standards Board (IASB). Hoogervorst is voorzitter van de AFM sinds september 2007.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel