Terug

AFM publiceert Feedback Statement concept beleidsregel cash settled instrumenten en meldingsplicht

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM ) heeft op 1 december 2011 de concept beleidsregel cash settled instrumenten en meldingsplicht geconsulteerd. De resultaten van de consultatie kunt u via de link naast dit artikel downloaden.

Op 1 januari 2012 worden de huidige geldende regels voor het melden van stemmen, kapitaal, zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen uitgebreid. De regels zijn beschreven in Hoofdstuk 5.3 Wet op het financieel toezicht en het Besluit melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen. De uitbreiding houdt verband met de inwerkintreding van het wetsvoorstel in verband met de introductie van een meldingsplicht voor bepaalde cash settled instrumenten.

De AFM wijst op de initiële meldingsplicht in verband met de inwerkingtreding van het wetsvoorstel. Op korte termijn zal de AFM de Beleidsregel en de aangepaste brochure publiceren.

U kunt het feedbackstatement hiernaast in PDF-formaat downloaden.


De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

 

 


 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel