Terug

Cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Het maken van een prospectus hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Toch bieden marktpartijen soms liever effecten aan zonder goedgekeurd prospectus, dan met een prospectus dat door de AFM is goedgekeurd. Wijzigingen in wet- en regelgeving en het huidige economische klimaat zorgen er echter voor dat het lastiger wordt om effecten onder een vrijstelling, dus zonder goedgekeurd prospectus, aan te bieden. Daarom biedt de AFM een cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’ aan.

Heeft u een middelgrote of kleine onderneming? En heeft u het voornemen in Nederland effecten aan te bieden en zelf een prospectus op te stellen? Dan kunt u zich aanmelden voor de cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’. Tijdens de cursus gaan we in op de diverse prospectusregels en de goedkeuringsprocedure. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar cursus.prospectus@afm.nl, onder vermelding van cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’.

De cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’ duurt 1,5 dag en vindt plaats op het kantoor van de AFM (Vijzelgracht 50, 1001 GS Amsterdam). Er zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt de cursus volgen op de volgende data:

Dag 1: woensdag 12 oktober 2011: 09.30 – 17.30 uur (inclusief lunch)
Dag 2: woensdag 19 oktober 2011: 09.30 – 12.30 uur

Of op:
 
Dag 1: donderdag 12 januari 2012: 09.30-17.30 uur (inclusief lunch)
Dag 2: donderdag 26 januari 2012: 09.30-12.30 uur

 

Inhoud cursus

Tijdens de eerste dag van de cursus wordt nader ingegaan op:

  • Het doel van een prospectus;
  • Wanneer een prospectus moet worden opgesteld;
  • Hoe een aanvraag tot goedkeuring van een prospectus moet worden ingediend;
  • Hoe het proces daarna verloopt;
  • Wat er in ieder geval in een prospectus moet staan;
  • Welke verplichtingen na goedkeuring van het prospectus kunnen bestaan; en
  • Tot slot wordt aandacht besteed aan de regels omtrent het supplement op een prospectus dat onder omstandigheden moet worden opgesteld.

Na deelname aan dag 1 van de cursus kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om als ‘huiswerk’ een eerste concept prospectus op te stellen. Deze toetsen we voor u globaal aan de prospectusregels. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U krijgt hierdoor een goed beeld of uw prospectus op hoofdlijnen voldoet, of dat uw prospectus op hoofdlijnen nog verbeterd moet worden. Dit helpt u zo (voor)spoedig mogelijk door het goedkeuringsproces van de AFM heen te komen.

Op de tweede dag schenken we aan de hand van het gemaakte concept prospectus aandacht aan onderdelen van de prospectusregels, waar opstellers van een prospectus vaak de fout in gaan. Uiteraard is er ook ruimte voor uw vragen.

Inschrijving

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar cursus.prospectus@afm.nl onder vermelding van cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectus AFM’. Wij verzoeken u om in deze e-mail op te nemen: de naam/namen van de deelnemer(s), de naam van uw onderneming en de data waarop u de cursus wenst te volgen. Voor deze cursus geldt het ‘vol is vol’ principe, dus stuur uw aanmelding tijdig naar de AFM. De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel