Terug

AFM introduceert Digitaal loket

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Vandaag introduceert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het nieuwe Digitaal loket. Op de website van de AFM (www.afm.nl) is het Digitaal loket de verzamelplaats voor alle formulieren en overige downloads. Hier kunnen financiële ondernemingen terecht voor de gegevensuitwisseling met de AFM.

Een vergunning aanvragen of een melding doorgeven. Dit kan allemaal via het Digitaal loket. Het Digitaal loket is de plaats op de website waar ondernemingen een vergunning kunnen aanvragen of een melding kunnen doen.

De AFM hecht aan een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering en wil de administratieve lasten voor vergunninghouders zo veel als mogelijk beperken. Een belangrijk aspect aan deze dienstverlening is een verregaande automatisering via het Digitaal Loket. Het geeft financiële ondernemingen de mogelijkheid allerlei zaken snel en eenvoudig te regelen, op het tijdstip dat het de ondernemingen het beste uitkomt. Bovendien stelt het de AFM in staat om deze sneller af te handelen.

Voor financieel dienstverleners is deze automatisering nu een feit. Aanvragen via de nieuwe digitale formulieren en de verwerking verlopen geheel automatisch. Hierdoor kunnen aanvragen sneller en efficiënter worden verwerkt. In de toekomst worden meer diensten geautomatiseerd.

Op dit moment zijn alle formulieren voor financieel dienstverleners, accountantsorganisaties, beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen te vinden via het Digitaal loket. De overige formulieren staan nu nog elders op de website, maar worden binnenkort toegevoegd.

Bekijk het Digitaal loket via: www.digitaal.loket.afm.nl

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel