Terug

AFM waarschuwt tegen boiler rooms Dupont Conseille AG en Gulf Oil Exploration Corporation Inc.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen van Dupont Conseille AG en/of Gulf Oil Exploration Corporation Inc. De AFM heeft diverse meldingen ontvangen van consumenten die herhaaldelijk zijn benaderd door Dupont Conseille AG en/of Gulf Oil Exploration Corporation Inc. voor het aankopen van aandelen Gulf Oil Exploration Corporation Inc. Na het overmaken van geld voor de aandelenkoop verliezen consumenten het zicht op deze instellingen.

De AFM heeft vastgesteld dat Dupont Conseille AG niet beschikt over een vergunning van de AFM of een Europees paspoort, afgegeven door een andere Europese toezichthouder, voor het verlenen van beleggingsdiensten en/of verrichten van beleggingsactiviteiten in Nederland. Daarnaast heeft de AFM niet kunnen vaststellen dat de aangeboden en verkochte aandelen Gulf Oil Exploration Corporation Inc. echt zijn of dat Gulf Oil Exploration Corporation Inc. een bestaand bedrijf is.

Dupont Conseille AG is volgens haar website www.dupontconseille.com en haar e-mail correspondentie gevestigd op het volgende adres: Selnaustrasse 28, Postfach 8021, Zürich – Switzerland.

De volgende contactgegevens staan op de website van Dupont Conseille AG vermeld:
Telephone: (+41)445 803 710, Facsimile: (+41)445 803 869, Email: admin@dupontconseille.com

Gulf Oil Exploration Inc. is volgens haar website www.gulfoilexploration.com en haar e-mail correspondentie gevestigd op het volgende adres: Two Allen Center 1200 Smith Street, Houston, Texas, 77002, USA. Verder wordt het volgende telefoonnummer in de correspondentie genoemd: (+1) 713 353 4961.

Op 3 februari 2010 heeft de Zwitserse toezichthouder FINMA Dupont Conseille AG als ‘unauthorised institution’ op de ‘negativliste’ (zwarte lijst) geplaatst.

Naar aanleiding van de signalen heeft de AFM een onderzoek ingesteld waaruit het sterke vermoeden is gerezen dat Dupont Conseille AG en Gulf Oil Exploration Inc. zogenaamde ‘boiler rooms’ zijn.

Een boiler room is een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties die met behulp van gehaaide verkopers bellen naar potentiële beleggers om ze te interesseren om te beleggen in waardeloze en/of nep-aandelen.

De AFM raadt consumenten aan die met een instelling of persoon zaken willen doen, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd. De AFM adviseert consumenten tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten en nieuwsberichten te raadplegen op www.afm.nl. Consumenten kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900 - 5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel