Terug

De AFM waarschuwt tegen boiler rooms Tortola Capital en Iberia Securities

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM heeft van diverse Nederlandse consumenten meldingen ontvangen over Tortola Capital en Iberia Securities. Tortola Capital en Iberia Securities hebben telefonisch consumenten in Nederland benaderd met het aanbod aandelen te kopen.

De AFM heeft vastgesteld dat Iberia Securities en Tortola Capital niet beschikken over een vergunning van de AFM of een Europees paspoort, afgegeven door een andere toezichthouder, voor het verlenen van beleggingsdiensten en/of verrichten van beleggingsactiviteiten in Nederland.

Naar aanleiding van de signalen heeft de AFM een onderzoek ingesteld waaruit het sterke vermoeden is gerezen dat Iberia Securities een zogenaamde ‘boiler room’ is. Daarnaast bestaat het vermoeden dat Tortola Capital verbonden is met Iberia Securities, dan wel dat Tortola Capital dezelfde boiler room betreft.

Een boiler room is een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties die met behulp van meerdere agressieve verkopers bellen naar potentiële beleggers om ze te interesseren om te beleggen in waardeloze en/of nep-aandelen. 

Volgens de website www.iberiasecurities.com is Iberia Securities gevestigd op het volgende adres:

Manuel Lasala 2
50006 Zaragoza
Spanje

De volgende contactgegevens staan op de website van Iberia vermeld:

Tel: +34 976 361877
Fax: +34 976 361878
info@iberiasecurities.com

Volgens de website www.tortolacapital.com maakt Tortola Capital gebruik van het volgende adressen en contactgegevens:

Tortola Capital European Headquarters:
D épület, Gábor Dénes
1117 Budapest, Hungary
Tel : 36.1.577.2098 Fax: 36.1.577.2099

Tortola Capital Americas Headquarters:
68 South Service Road
Suite 2167
Nassau, Bahamas

Tortola Capital Registered Office:
PO Box 2396, Road Town
British Virgin Islands, VGB

Tortola Capital Hong Kong:
Tel/Fax: 852.3010.1241
International Fax Number (Belgium):
Fax: 32.2.416.61.10


De AFM raadt consumenten aan die met een instelling of persoon zaken willen doen, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd. De AFM adviseert consumenten tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten en nieuwsberichten te raadplegen op www.afm.nl. Consumenten kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900 - 5400 540 (0,05 euro per minuut).


De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel