Terug

AFM legt last onder dwangsom op aan Wiendels B.V. (Dutch Finance Association)

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 22 september 2009 een last onder dwangsom opgelegd aan: Wiendels B.V. in oprichting (Dutch Finance Association), De Renne 81, 9502 RC te Stadskanaal.

De last onder dwangsom is opgelegd omdat Wiendels (Dutch Finance Association) niet voldoet aan de informatieverzoeken van de AFM. De AFM heeft Wiendels (Dutch Finance Association) om informatie verzocht omdat het vermoeden bestaat dat deze instelling financiële diensten heeft verleend, of nog steeds verleent, zonder dat Wiendels (Dutch Finance Association) hier een vergunning voor heeft van de AFM.

Wiendels (Dutch Finance Association) heeft de verzochte informatie slechts gedeeltelijk binnen de gestelde termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. Ook zal de verzochte informatie nog steeds aan de toezichthouders van de AFM moeten worden geleverd.

Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel