Terug

Boete aan de heer G. Tóth definitief

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM maakt op grond van artikel 1:98 Wft bekend dat het besluit van 6 oktober 2008 tot oplegging van een bestuurlijke boete van 24.000 euro aan de heer G. Tóth, voorheen bestuurder van RT Company N.V., rechtens onaantastbaar is geworden. Tegen het besluit staat geen bezwaar of beroep meer open.

De AFM legde de boete op wegens door de heer G. Tóth niet onverwijld melden van 166 aan- en verkooptransacties in RT Company N.V. die hij in 2007 verrichte.

Op 14 oktober 2008 is het boetebesluit conform artikel 1:97 Wft via een persbericht openbaar gemaakt. De tekst van dit besluit is op de website van de AFM geplaatst. Voor de volledige tekst verwijst de AFM naar het eerder op de website van de AFM geplaatste besluit. Zie hiervoor de link onder “Zie ook” aan de rechterkant van de pagina.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel