Terug

AFM waarschuwt voor twaalf aanbieders zonder vergunning

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt tegen Ahmporn Thongpuu, Ampay Kanoknathkhun, Atjamae Por-orn, Credit Vergadain, KEB Credit, Loan Exchange, Patcharee Precharun, Patchari Pritchakun, Surin Waanaa, Surin Wana, T.Y.I.B. en Worrapong Chamtjaiwong. De AFM vermoedt dat achter bovengenoemde partijen één en dezelfde (rechts)persoon/organisatie zit. Ook vermoedt de AFM dat deze (rechts)persoon/organisatie gebruik kan maken van andere namen.

De AFM waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen van krediet van bovengenoemde aanbieders. De AFM is van oordeel dat deze aanbieders in Nederland kredieten hebben aangeboden, dan wel aanbieden zonder dat zij daartoe beschikken over een vergunning of onder een vrijstelling vallen. Het in Nederland aanbieden van krediet zonder dat een instelling beschikt over een vergunning of is uitgezonderd van de vergunningplicht, levert een overtreding op van artikel 2:60 Wet op het financieel toezicht.

Voornoemde aanbieder KEB Credit moet niet verward worden met de instelling Korea Exchange Bank (KEB), die wel beschikt over een vergunning voor het in Nederland aanbieden van krediet.

De bovengenoemde partijen gebruiken bij het aanbieden van krediet onder andere de volgende gegevens:

Faxnummers:

087-7846771, 087-7848832 en 087-7848332.

E-mailadressen:

acclaimedloans@gmail.com, aeneascash@aol.com, credit.oasis@gmail.com, credit_vegadain@lavabit.com, CVPLC@lavabit.com,  keb.credit@gmail.com, KebService@aol.com, laverna@lavabit.com, loanandmoneyexchange@gmail.com, loanexchange@lavabit.com, moret.consultants@gmail.com, TongYangIB@aol.com en YongYangIB@aol.com.

Namen:

Ann Daraa, Astrid Chanson, David Chan, David Chuii, John Wallenberg, Mark Ovid en R. Hui.

De AFM raadt consumenten die met een instelling of persoon zaken willen doen aan vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland krediet mag aanbieden.

De AFM raadt consumenten ook dringend aan om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen voordat men in zee gaat met een partij om een lening af te sluiten. Het is niet verstandig om een verzekeringspremie te betalen voordat de consument de aangeboden lening heeft ontvangen. De AFM adviseert consumenten extra alert te zijn bij instellingen of personen die gebruik maken van gratis aan te maken e-mailadressen (zoals gmail, hotmail en lavabit) en bij instellingen of personen die gebruik maken van gratis faxnummers. Deze beginnen vaak met de cijfers ‘084’of ‘087’.

Beleggers kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800- 5400 540 (gratis) of vanuit het buitenland +31 20 797 3715.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel