Terug

AFM waarschuwt voor Bordeaux Advisory B.V.

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsobjecten door Bordeaux Advisory B.V. De AFM is van oordeel dat Bordeaux Advisory B.V. in Nederland beleggingsobjecten aanbiedt en heeft aangeboden zonder dat zij daartoe beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt. De AFM heeft van consumenten klachten ontvangen dat zij door Bordeaux Advisory B.V. telefonisch zijn benaderd. Het aanbieden van beleggingsobjecten in Nederland zonder dat een instelling beschikt over een vergunning dan wel onder een vrijstelling valt, is een overtreding van artikel 2:55 Wet op het financieel toezicht. De AFM heeft het redelijk vermoeden dat Bordeaux Advisory B.V. de Wet op het financieel toezicht overtreedt en de Wet financiële dienstverlening (oud) heeft overtreden omdat zij zonder vergunning, vrijstelling of ontheffing beleggingsobjecten aanbiedt en heeft aangeboden.

Bordeaux Advisory B.V. gebruikt bij het aanbieden van beleggingsobjecten het volgende adres:
Z.I. Letzebuerger Heck, L-3844 Schifflange, Luxembourg, en gebruikte voorheen het adres: Orlyplein 85 Busitel 1, 1043 DS  Amsterdam.

De AFM raadt beleggers die met een instelling of persoon zaken willen doen aan vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland financiële diensten mag verlenen. De AFM adviseert beleggers tevens dringend om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen. Op www.afm.nl/waarschuwingslijsten toont de AFM drie waarschuwingslijsten: (1) instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben, (2) instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet en (3) instellingen waartegen buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd. Beleggers kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten: 0900- 5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel