Terug

Aanwijzingen voor de implementatie van het Nederlandse handelssysteem voor open-end beleggingsinstellingen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De AFM heeft een brief verstuurd aan alle beheerders van beleggingsinstellingen waarvan de rechten van deelneming worden aangeboden op de Nederlandse markt om hen te informeren over het nieuwe handelssysteem voor open-end beleggingsinstellingen, dat met ingang van 26 februari 2007 zal worden ingevoerd. Euronext Amsterdam heeft een speciale service voor dit nieuwe handelssysteem ontwikkeld, de Euronext Fund Service.

Het nieuwe systeem is tot stand gekomen in gezamenlijk overleg tussen de Dutch Fund and Asset Management Association (Dufas), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de AFM, naar aanleiding van de aanbevelingen in het rapport van de Commissie modernisering beleggingsinstellingen onder leiding van prof. mr. Jaap Winter (Commissie Winter).

In het rapport van de Commissie Winter zijn aanbevelingen gedaan voor het aanpassen van het Nederlandse handelssysteem voor open-end beleggingsinstellingen. De Commissie Winter werd door de AFM, in overleg met de markt, ingesteld om aanbevelingen te doen die bijdragen aan het opheffen van de tekortkomingen die eerder door de AFM waren vastgesteld in haar rapport 'Zicht op beleggingsinstellingen'.

In de afgelopen periode zijn deze aanbevelingen in samenwerking met de markt vertaald naar de praktijk. Deze brief bevat de aanwijzingen voor de implementatie van het Nederlandse handelssysteem voor open-end beleggingsinstellingen (zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde beleggingsinstellingen).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel