Terug

Is het verstandig om een lening over te sluiten?

Het is niet in alle gevallen voordelig om over te sluiten. Lees in de algemene voorwaarden van je lopende lening waar je rekening mee moet houden als je de lening vroegtijdig aflost.

Kijk goed bij de nieuwe lening welke voorwaarden en rente van toepassing is. Let er ook op hoe lang de rente geldig is die jou wordt aangeboden. Soms geldt een rente slechts voor een beperkte tijd. Verder kunnen de maandlasten van een lening lager lijken, omdat minder of helemaal niet meer wordt afgelost op de lening. De lening moet dan wel in de toekomst worden afgelost, terwijl dat misschien niet goed uitkomt. Bijvoorbeeld omdat er minder inkomsten zijn door pensionering. Denk rustig na over het aanbod en vraag uitleg als je iets niet begrijpt.

Doorlopend krediet

Voor consumenten met een doorlopend krediet kan het verstandig zijn om contact op te nemen met jouw kredietaanbieder of tussenpersoon voor een (kosteloze) herbeoordeling. Als je hiervoor wordt benaderd, raden we je aan om mee te werken. Gelet op de huidige lage rentestand kan het oversluiten van het krediet naar een krediet met een lagere rente een goede oplossing zijn, zodat er meer ruimte ontstaat voor aflossing.Naar alle veelgestelde vragen