Terug

Wat is het verschil tussen ICO’s en crypto’s?

Er bestaat geen eenduidig onderscheid tussen crypto’s en de tokens die worden uitgegeven bij een ICO. Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt. Een belangrijk onderscheid is dat iedereen met enig verstand van programmeren zelf tokens kan aanmaken en uitgeven, terwijl dit bij crypto’s zoals Bitcoin door een algoritme met een vooraf bepaalde set aan regels wordt gedaan. Hierbij worden cryptografische technieken gebruikt om de creatie van de eenheden te reguleren (het zogenoemde minen) en transacties te verifiëren op het decentrale blockchain-netwerk.

Vooraf is dus bepaald hoeveel en op welke wijze de uitgifte van de crypto’s wordt gereguleerd. De zogenoemde miners ontvangen crypto’s als beloning voor het vinden van blokken. Hiervoor is veel computerkracht nodig. In deze blokken worden de transacties in bepaalde crypto’s opgenomen. Het blok wordt vervolgens toegevoegd aan de bestaande keten van blokken. Doordat iedere deelnemer aan het netwerk een kopie heeft van deze keten, is het onmogelijk om te knoeien met de transacties die in de blokken zijn opgenomen.

Digitale tokens zijn daarentegen eenheden die vaak op een bestaande blockchain kunnen worden gecreëerd. De ontwerper van de tokens kan zelf bepalen hoeveel tokens hij wilt creëren, en welke andere functionaliteiten aan de token worden toegekend. Het merendeel van de recente ICO’s gaat om digitale tokens die op de Ethereum blockchain zijn uitgegeven. De Ethereum blockchain is specifiek voor dit doel ontworpen.Naar alle veelgestelde vragen