Terug

Werkwijze van een boilerroom

Boilerrooms bieden vaak aandelen die waardeloos zijn of zelfs helemaal niet bestaan. Sommige boilerrooms misleiden beleggers doordat zij de naam gebruiken van een bekende financiële organisatie of een naam die lijkt op die van een gerenommeerde financiële organisatie.

Ook komt het voor dat een boilerroom zich voordoet als een financiële onderneming met een vergunning van de AFM of een buitenlandse toezichthouder.

Vrijwel altijd sprake van fraude

Geloven in de mooie beloftes en ingaan op de investeringsvoorstellen kan je veel geld kosten. Weet ook dat het in Nederland verboden is om consumenten zomaar te bellen met het aanbod aandelen te kopen of verkopen.

Betrouwbaar ogende websites

Ook zetten boilerrooms betrouwbaar ogende websites in. Zo’n website is bedoeld om je, voorafgaand aan een financiële transactie, het gevoel te geven dat er een gerenommeerde organisatie achter zit en dat het veilig is je geld over te boeken. Nadat je geld hebt overgemaakt, is het soms mogelijk om via internet, met gebruik van inlogcodes, jouw investering te volgen. Doel is argwaan voorkomen en je te overtuigen dat een extra investering een goed idee is.

Informatie delen

Delen via: deel