Terug

Nikko-Desjardins Asset Management

15 Feb 2017 Waarschuwing van een buitenlandse toezichthouder

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Nikko Desjardins Asset Management, een vennootschap die beleggingsdiensten verstrekt.

Nikko Desjardins Asset Management / Xieze International Trading Limited / Gradual Investments Limited

Nikko Desjardins Asset Management heeft in België geen vergunning als beleggingsonderneming. Zij mag dus geen beleggingsdiensten in of vanuit België verstrekken.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, zou het bovendien om frauduleuze activiteiten kunnen gaan, meer bepaald om “boiler room”-fraude. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u in de algemene waarschuwing die de FSMA op 9 februari 2017 heeft gepubliceerd.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van financiële diensten door Nikko Desjardins Asset Management en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

Nikko Desjardins Asset Management maakt gebruik van de website www.nikkoholdings.com, de e-mailadressen info@nikkoholdings.com en cs@nikkoholdings.com en de telefoonnummers +1 647 694 5090 en +81 3 4579 3242. Zij beweert gevestigd te zijn in Canada (200 Front Street West, Simcoe Place Suite 2602, Toronto, Ontario,5V 3K2) en in Japan (20th Floor Shinagawa, 1 Chome-2-70, Minato, Tokyo 108-0075).

Zij maakt ook gebruik van verschillende bankrekeningen die zogezegd zijn geopend op naam van de vennootschappen Xieze International Trading Limited en Gradual Investments Limited.

Bovendien zou zij banden hebben met Monex Financial / Monex BMO Securities, een vennootschap waarover de FSMA eveneens een waarschuwing heeft gepubliceerd.

De Zweedse toezichthouder (Finanstilsynet), de toezichthouder van Hong Kong (SFC) en de Japanse toezichthouder (FSA) hebben in december 2016 al waarschuwingen gepubliceerd over Nikko Desjardins Asset Management.

Informatie delen

Delen via: deel