Terug

First Skyway Invest Group Limited

22 Sep 2017 Waarschuwing van een buitenlandse toezichthouder

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van First SkyWay Invest Group Limited (“SkyWay Capital”), een vennootschap die openbaar beleggingsinstrumenten aanbiedt in België.

SkyWay Capital, een vennootschap die in Wit-Rusland zou gevestigd zijn, biedt haar aandelen aan aan Belgische beleggers. Ze doet dit echter zonder een door de FSMA goedgekeurde prospectus te hebben gepubliceerd. Deze onderneming mag haar aandelen daarom dus niet aanbieden in België.

Bovendien vertoont het systeem dat SkyWay Capital voorstelt duidelijk kenmerken van een piramidesysteem. Meer informatie over deze vorm van fraude vindt u op de website van de FSMA.

Ook de toezichthouders van Litouwen (Bank of Lithuania) en Estland (Finantsinspektsioon) hebben het publiek reeds gewaarschuwd voor de illegale activiteiten van SkyWay Capital.

De FSMA raadt dan ook aan om niet in te gaan op aanbiedingen van beleggingsinstrumenten door SkyWay Capital of personen verbonden met deze onderneming en om geen geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

SkyWay Capital maakt gebruikt van de website https://skyway.capital/en/ (link is external) en de volgende contactgegevens:

Adres: Gable House 239, Regents Park Road, Finchley, London, United Kingdom
Tel.:       +7 (495) 419-04-56

Informatie delen

Delen via: deel