Go to content

Wat moet ik doen als ik mijn lening niet meer kan afbetalen?

Laat zo snel mogelijk weten aan de kredietverstrekker (en eventueel andere schuldeisers) dat je betalingsproblemen hebt. Misschien is een oplossing mogelijk zoals het oversluiten van het krediet. Of vraag of je een betalingsregeling kunt treffen. Hiermee voorkom je dat jouw schuld verder oploopt. Door zelf snel actie te ondernemen, voorkom je problemen met o.a. deurwaarders en incassobureaus en houd je invloed bij het aflossen van je schuld.

Het verminderen en wegwerken van een schuld of betalingsachterstand is een eigen verantwoordelijkheid en kan veel moeite kosten. Bekijk de website http://www.zelfjeschuldenregelen.nl van Nibud en de Nederlandse Vereniging van Volkskrediet (NVVK). Veel mensen zijn met hulp van deze website in staat gebleken om tot goede persoonlijke oplossingen te komen.

Kom je er niet meer uit? Informeer bij de afdeling Maatschappelijk Werk in jouw gemeente of je in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Ga je zelf met een schuldhulpverlener in zee? Controleer dan altijd of de schuldhulpverlener lid is van de NVVK.