Go to content

Crypto's

De AFM vindt handelen in crypto's risicovol en adviseert consumenten hierin vooraf goed te verdiepen. En daarbij alleen met eigen geld te handelen dat zij kunnen missen. Handelen in crypto's kan leiden tot grote teleurstellingen en consumenten kunnen hun volledige inleg verliezen.

Wij raden af om geld in crypto’s te stoppen dat op korte of langere termijn nodig is. Crypto’s zijn lastig te doorgronden en kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie. De waarde is vooral gebaseerd op speculatie en in de regel ontbreekt een onderliggende waardebepaling. Koersen kunnen daardoor sterk fluctueren. Klein nieuws kan leiden tot grote koersveranderingen en er is een reëel risico dat crypto’s hun waarde zelfs geheel verliezen.

Wetgeving in de maak: MiCAR

Naar verwachting wordt de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) omstreeks 2024 van kracht en dat zal veranderingen met zich meebrengen.

Belang van goede informatie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je geld te beleggen. Informeer jezelf of laat je adviseren door een beleggingsadviseur.