Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon
Nieuws 03/10/17

Grens prospectusvrije uitgifte effecten verhoogd naar €5 miljoen

Vanaf 1 oktober 2017 is het bedrag aan effecten dat ondernemingen jaarlijks mogen uitgeven zonder prospectus verhoogd van €2,5 miljoen naar €5 miljoen. Daarnaast moeten ondernemingen die gebruik maken van de vrijstelling per 1 oktober aan extra verplichtingen voldoen.

Ondernemingen die gebruik willen maken van de vrijstelling moeten nu ook een informatiedocument publiceren over de aanbieding van hun effecten. Deze informatie helpt beleggers om de kosten, risico’s en het rendement van de belegging beter te begrijpen en te vergelijken met andere aanbiedingen die zijn vrijgesteld van de prospectusplicht. De aanbiedingen die de onderneming onder deze vrijstelling gaat doen moeten ook vooraf zijn gemeld bij de AFM.

Propectusplicht

Ondernemingen die in Nederland effecten aanbieden, zoals aandelen of obligaties, zijn verplicht een goedgekeurd prospectus te publiceren. In het prospectus staat waardevolle (financiële) informatie voor de belegger, zoals de voorwaarden van de aanbieding en de aanbieder die de effecten gaat uitgeven.

In sommige gevallen is er geen prospectusplicht voor het aanbieden van effecten, zoals in het geval van de €5 miljoen-vrijstelling. Er wordt dan belegd buiten het toezicht van de AFM.

Consumenten kunnen contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800 - 5400 540 (gratis).  

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.