Back

Ageas (NL) N.V.

Below you will find information from the register publication of inside information. The information has been provided by the organisation.

  • Registration date 23 jun 2011 - 07:33
  • Statutory name Ageas (NL) N.V.
  • Title Gereglementeerde informatie - Ageas draagt haar portefeuille van herverzekeringsverplichtingen in run-off over aan Swiss Re
  • Comments Ageas kondigt aan een akkoord te hebben gesloten om het geheel van de aflopende herverzekeringsportefeuille van Intreinco N.V. (Intreinco), de vroegere herverzekeringscaptive van de Fortis Groep, over te dragen aan Swiss Re. Tussen 2000 en 2008 heeft Intreinco herverzekeringsverplichtingen van huidige en vroegere Ageas verzekeringsdochters onderschreven waaronder AG Insurance SA/NV, Ageas Insurance Ltd, Amlin Corporate Insurance N.V. en ASR Schadeverzekering N.V. Intreinco heeft geen nieuwe dossiers meer onderschreven sinds 2009. De transactie is consistent met het engagement dat Ageas is aangegaan om maximale aandeelhouderswaarde te halen uit de zaken uit het verleden en om haar organisatiestructuur te vereenvoudigen. Voor wat betreft Swiss Re is de transactie in lijn met haar risicobeleid en onderstreept ze het engagement van Swiss Re om aan clienten run-off oplossingen ter beschikking te stellen. De afronding van de transactie is onderhevig aan bepaalde goedkeuringen en wordt verwacht voor het einde van 2011. Hierna zal de Algemene Rekening van Ageas geen herverzekeringsverplichtingen meer inhouden.

Related downloads

201106230000000001_NL_Intreinco_Swiss_23062011_019.pdf

Date last update: 24 January 2021

Share information

Share on: Share this