De Limperg gesprekken

limperg-472x240

Théodore Limperg legde met zijn leer van het gewekte maatschappelijk vertrouwen de basis voor het accountancy vak. In deze tijd is zijn gedachtengoed op zijn minst weer actueel. In een serie interviews brengt de AFM Limperg weer tot leven. Als kritische vragensteller stelt hij prangende vragen aan AFM toezichthouders over de accountancy van nu.

Hans van de Noort   

"De AFM is gegroeid in haar rol." Aldus ex-AFM’er Hans van de Noort

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Hans van de Noort. Van 2007 tot 2014 (senior) toezichthouder bij Kwaliteit Accountantscontrole & Verslaggeving.

     
Gerben Everts   

"Privaat of publiek, we horen dezelfde focus te hebben."

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Gerben Everts. Vanaf 2011 werkzaam bij de AFM en sinds 2012 bestuurslid.

     
Sonja Daniels   

"De uitwisseling met de AFM is eigenlijk een unieke kans."

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Sonja Daniels. Bij de AFM actief met Accountantscontrole & Verslaggeving én met onderzoek naar de werking van de verbetermaatregelen bij OOB-kantoren.

     
Jan Schrama   

"Grote drive en passie hier: dit is beter dan een stap opzij."

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Jan Schrama. Bij de AFM senior toezichthouder bij Kwaliteit Accountantscontrole & Verslaggeving.

     
Portret Annemiek Keijzer   

"Soms verbazingwekkend wat er binnenkomt hier."

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Annemieke Keijzer, RA bij de AFM, over gevoelige informatie, meldingen en signalen.

     
Portret Don Raaijmakers   

"In dit werk helpt het als je ook zelf je neus gestoten hebt."

Accountancygrondlegger Limperg spreekt met Don Raaijmakers, forensisch RA, over risicosituaties en incidenten in de accountancy.

     
Portret Ruud de Hollander   

"Juist op strenge momenten verbinding houden en je rol blijven uitleggen."

Accountancygrondlegger Limperg spreekt met Ruud de Hollander over openheid, dilemma's en fouten. Ruud is bij de AFM hoofd Toezicht Kwaliteit Accountantscontrole en Verslaggeving.

     
Portret Barbara Majoor   

"Het gaat om: welk gedrag wordt beloond?"

Accountancygrondlegger Limperg in gesprek met Barbara Majoor. Bij de AFM ziet zij toe op de implementatie van de verbetermaatregelen die de accountancysector vorig jaar heeft opgesteld.

     
Portret Mathijn Bouwman   

"De AFM geeft mij veel ruimte"

Bij de AFM is veel aandacht voor een goede werk/privébalans. Mathijn Bouwman, RA bij de AFM, over flexibel werken bij de AFM.