• Sfeerbeeld bij blog van Reinier Pollmann (AFM met pen geschreven)

  Zoektocht naar het juiste evenwicht

  Reinier Pollmann (Programmamanager Innovatie & Fintech) - op 28 november 2016

  "Laatst floot ik een hockeywedstrijd van een van mijn kinderen. Ik kwam tot de conclusie dat de dilemma’s van een scheidsrechter veel lijken op de rol van de toezichthouder bij de beantwoording van vragen in de InnovationHub", zegt Reinier Pollmann (Programmamanager Innovatie & Fintech) in een nieuwe blog op de pagina Werken bij de AFM’ op onze website.

  Lees meer
 • Mensen in winkelstraat

  De kracht van gedrag

  Danny van Dijk (gedrag en cultuurspecialist binnen het Expertisecentrum) - op 24 oktober 2016

  De focus ligt niet alleen meer op dossiers en beleidsdocumenten. Er komt ook steeds meer aandacht voor belangrijke zaken als het leiderschap. Hoe gaat de directie om met feedback? Welk gedrag wordt beloond? Kortom; meer aandacht voor het persoonlijke gedrag.

  Lees meer
 • ''Geen eenheidsworst alsjeblieft”

  Karina Raaijmakers (hoofd domein Verzekeraars & Pensioenen) - op 31 augustus 2016

  "Ik werk sinds 1 maart bij de AFM. Of eigenlijk: weer bij de AFM.” Ik hoor het mezelf zeggen tijdens een kennismakingsgesprek met een bestuurder van een pensioenfonds. Geïnteresseerd kijkt de bestuurder me aan. “Hoe zit dat dan?”

  Lees meer
 • ivana-sfeer

  Frisse morgen in Parijs. Gewoon mijn business

  Ivana Sucur (Strategie adviseur op de afdeling Strategie, Beleid & Internationale Zaken) - op 16 juni 2016

  Het is 17.00 uur en ik stap rechtstreeks vanuit mijn werk bij de AFM op de Thalys naar Parijs. Ik ben op weg naar de IPISC vergadering van ESMA die morgen plaatsvindt. De 3,5 uur in de trein gebruik ik meestal om mij goed voor te bereiden op de vergadering. Muziek luister ik onderweg ook graag. In dit geval natuurlijk ook de megahit 'Parijs' van Kenny B.

  Lees meer
 • Uitsnede uit filmposter The Big Short

  Een blik achter de schermen met The Big Short

  Wilte Zijlstra (Senior Adviseur Beleid & Onderzoek, Afdeling Communicatie) - op 15 april 2016

  Het nuttige met het aangename verenigen: met 25 AFM-collega’s na het werk naar de film The Big Short in bioscoop Tuschinksi. Georganiseerd door Bram van Jong-AFM. Welke raakvlakken zie ik met ons toezicht in Nederland?

  Lees meer
 • hassan-outaklla-witte-huis

  De AFM in het 'centrum van de wereldmacht'

  Hassan Outaklla (Beleidsadviseur) - op 2 juli 2015

  Van oktober 2014 tot en met maart 2015 was ik gedetacheerd bij de Nederlandse ambassade en de Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) in Washington DC.

  Lees meer
 • Aan de slag als trainee; time flies…

  Laura van Steen (trainee) - op 2 juli 2015

  Het leek wel gisteren dat ik mijn eerste werkdag als trainee beleefde. En nu ben ik al bijna halverwege. Ongelofelijk wat je in korte tijd leert en meemaakt.

  Lees meer
 • agenda

  "Ik neem je mee"

  Merel van Vroonhoven (Bestuurvoorzitter) - op 4 juni 2015

  6:15 uur, Den Haag - Uitgerust opgestaan begin ik iedere dag met wat tijd voor mijzelf. Even mediteren om mij op te laden voor een drukke dag. Daarna lees ik de kranten door. Eigenlijk moet ik ook weer vaker gaan hardlopen, heerlijk ter ontspanning en om nieuwe energie op te doen. Gelukkig komt de zomer er weer aan, met lange avonden waarop ik de tijd heb om mijn trainingsschema weer op te pakken.

  Lees meer
 • Vergrootglas

  Digitale opsporing bij de AFM

  Michiel Crombeen (Toezichthouder) - op 24 februari 2015

  Met digitale forensische technieken, de inzet van kunstmatige intelligentie en moderne tooling, werkt de AFM in het digitale domein aan eerlijke en transparante financiële markten. Michiel Crombeen, Een E-Discovery en forensisch specialist bij AFM, vertelt aan Webwereld hoe dat in z’n werk gaat.

  Lees meer
 • Stapel wetboeken bij blog van André Paymans

  Terugblikken in m'n 'hoody'

  Sandra Klaver (Toezichthouder) - op 30 januari 2015

  Na ruim drie jaar geleden te zijn afgestudeerd was ik op zaterdag 3 januari 2015 weer als vanouds in de Universiteitsbibliotheek (UB). Dit jaar ben ik namelijk begonnen met de specialisatieopleiding ‘Financieel Recht’ aan de Grotius Academie. Ik ben niet zo van de goede voornemens, maar mijn educatieve start van het nieuwe jaar geeft hoop.

  Lees meer