Persoonlijke ontwikkeling

Het succes van de AFM staat en valt met de kwaliteiten, inzet en betrokkenheid van onze medewerkers. Daarom besteden we intern veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en doorgroei van onze medewerkers. Doorgroei werkt voor medewerkers motiverend en prikkelend, en leidt tot nieuwe uitdagingen en persoonlijke groei.

Medewerkers kunnen zich bij de AFM breed ontwikkelen

Deze werksituatie willen we voor medewerkers creëren. Intern zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden: niet alleen de typische loopbaanpaden binnen het primaire proces, maar ook overstapmogelijkheden naar andere afdelingen, verandering van team, portefeuille of aandachtsgebied. Wij zien doorgroei als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de medewerker en de leidinggevende. De medewerker kan zelf initiatieven ontplooien op dit gebied. De leidinggevende denkt actief mee in termen van opleiding, begeleiding, en toebedeling van werkzaamheden en projecten. Op deze manier kan worden toegewerkt naar een volgende stap.

Breed opleidingsaanbod

De AFM heeft daarvoor een breed opleidingsaanbod dat bestaat uit zowel kennisopleidingen  als  vaardigheidstrainingen. Deze opleidingen zijn in veel gevallen op maat gemaakt en toegespitst op de praktijk van de AFM. Alle nieuwe medewerkers volgen de basisopleiding Toezichthouder, waarin een brede introductie in het vak van toezichthouder wordt gegeven. Vervolgens zijn er allerlei opleidingen en trainingen om de kennis van het werkveld en de instrumenten die een toezichthouder nodig heeft verder te ontwikkelen. Medewerkers bepalen zelf in overleg met hun leidinggevende welke opleiding het beste aansluit bij hun ontwikkeling van dat moment.

Voor de meer ervaren medewerkers biedt de AFM de mogelijkheid om zich met gerichte opleidingen verder te ontwikkelen als specialist of als manager.