Peter Veenis

Het geeft een kick om ondernemingen te overtuigen dat het in hun eigen belang is als hun verslaggeving transparant is

Peter Veenis - Manager

Over mezelf:

Na mijn HEAO- Bedrijfskunde werkte ik bij Ernst&Young, waar ik mijn postdoctorale opleiding accountancy heb afgerond. In 2002 begon ik als ondernemer in detachering van financieel administratief personeel. Nu ben ik werkzaam als Manager Toezicht Financiële Verslaggeving bij de AFM. En daarnaast ben ik één dag in de week actief als docent externe verslaggeving aan de postdoctorale opleiding Accountancy van de Vrije Universiteit.

Nu werkzaam als:

Manager

Werken bij de AFM:

Ik had behoefte aan meer inhoudelijke diepgang en dat is waarom ik bij de AFM ben gaan werken. Ik ben begonnen als toezichthouder en inmiddels doorgegroeid tot manager. Bij elk dossier ben ik nog inhoudelijk betrokken.

Wij houden toezicht op de financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen. Wij analyseren jaarrekeningen en halfjaarberichten en gaan daarover met de opstellers de discussie aan. Samen met het team ga ik de toepassing van de verslaggevingsvoorschriften na. Het team bestaat uit ervaren professionals die ik aanstuur en coach.

Het geeft een kick om ondernemingen ervan te overtuigen dat het in hun eigen belang is als hun verslaggeving transparant is. De financiële markten veranderen enorm snel en soms is het voor de AFM lastig om altijd overal bovenop te zitten. Daarom vind ik het belangrijk dat we regelmatig ‘verse’ mensen uit de markt aantrekken. Zij hebben nuttige kennis en ervaring bij ondernemingen en gevoel voor de markt.