Florens Voogd

Er is weinig lopende band werk en des te meer ruimte om te blijven nadenken

Florens Voogd - Toezichthouder Toezicht Pensioenuitvoerders

Over mezelf:

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd in Maastricht en daarna Law & Economics in Utrecht. In Utrecht is mijn interesse voor reguleringsvraagstukken en de AFM ontstaan. In 2012 begon ik als trainee. De aandacht voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling was een belangrijke reden voor mij om op het traineeship te solliciteren. En dat de AFM met de markt mee wil denken en niet in de ivoren toren wil zitten spreekt mij aan.

Nu werkzaam als:

Toezichthouder Toezicht Pensioenuitvoerders

Werken bij de AFM:

Ik werk op het unieke snijvlak van (gedrags)economie, recht en psychologie. Hierdoor is er weinig ‘lopende band werk’ en des te meer ruimte om te blijven nadenken. Er is ook veel ruimte voor initiatief. Op mijn afdeling houd ik me bezig met het doorlopend toezicht op communicatieverplichtingen van pensioenuitvoerders en handhavingsvraagstukken. Ook werk ik mee aan het pensioendashboard en het toezicht op reclame uitingen. Ik heb een breed takenpakket en bijbehorende verantwoordelijkheden.

De pensioenwereld is veel in het nieuws. Het is bijzonder dat die berichten vaak te maken hebben met je eigen werkzaamheden. Die herkenning maakt het werk alleen maar interessanter.