Terug

Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars start begin februari 2017

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

nieuwsbericht-adviseur-klant-goud-gevuld

Vanaf begin februari 2017 kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2017 (MMAB 2017) invullen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De MMAB levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Net als in 2016 verstuurt de AFM de vragenlijst in het voorjaar. Dit sluit beter aan bij onze jaarlijkse activiteitenagenda. Zo kunnen we met onze toezichtactiviteiten beter inspelen op het beeld dat uit de MMAB naar voren komt en ons toezicht efficiënter en effectiever inrichten.

Bijdrage toezichtkosten

Net als vorig jaar is de uitvraag van de maatstaf voor de bijdrage in de toezichtkosten in de vragenlijst opgenomen. Aan de hand van deze opgave stelt de AFM de bijdrage doorlopend toezicht voor 2017 vast. In de opzet van de vragenlijst is ten opzichte van vorig jaar verder weinig veranderd.

Invullen binnen 5 weken

De circa 7.500 partijen die de vragenlijst moeten invullen worden verdeeld in 3 groepen. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 6 februari de vragenlijst invullen. Groep 2 kan dit vanaf 13 februari doen en groep 3 vanaf 27 februari. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen 5 weken de tijd.

Vragen?

Meer informatie over de MMAB 2017 vindt u op de website van de AFM. Voor vragen kunt u ook terecht bij het ondernemersloket. Het ondernemersloket is bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 6800 680 of per e-mail (ondernemersloket@afm.nl).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel