Terug

DVD-generator nu beschikbaar voor financiële ondernemingen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Financiële dienstverleners kunnen vanaf nu de softwareapplicatie van de AFM gebruiken om zelf een standaard dienstverleningsdocument (DVD) aan te maken dat voldoet aan de wettelijke vormvereisten. Dit programma, de zogeheten DVD-generator, is beschikbaar via het Digitaal loket op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De applicatie is nu beschikbaar nadat de afgelopen dagen gewerkt is aan de oplossing voor de technische problemen die zorgden voor enig uitstel. Financiële dienstverleners kunnen nu aan de slag voordat over ruim drie weken de verplichting in werking treedt om een standaard DVD aan de klant te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen.

Alle financiële dienstverleners hadden inmiddels een uitnodiging van de AFM ontvangen om gebruik te maken van de DVD-generator. 

Het DVD bestond al, maar was voorheen vormvrij. Met de komst van het provisieverbod moeten ook aanbieders een DVD beschikbaar hebben sinds 1 januari 2013. Het ministerie van Financiën heeft ook naar aanleiding van de invoering van het provisieverbod besloten het DVD te standaardiseren en heeft de AFM hiertoe de bevoegdheid gegeven. Door het DVD te standaardiseren kunnen consumenten een goede vergelijking maken tussen verschillende financiële dienstverleners.

Meer informatie over het dienstverleningsdocument en de generator is te vinden via www.afm.nl/DVD. Dienstverleners met vragen over de DVD-generator kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket (tijdens kantooruren) via 0900 6800 680. Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is dit telefoonnummer ook te bereiken tussen 10:00 uur en 13:00 uur.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel