Terug

Marktmisbruik belicht in Inzicht nr. 28

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Voor het opsporen van marktmisbruik is de hulp van marktpartijen hard nodig. Want in de steeds verder automatiserende en sneller wordende handel ziet de AFM niet alles. Hoe gaan marktpartijen, zoals vermogensbeheerder Kempen & Co, om met marktmisbruik? En hoe gaat de AFM om met meldingen van marktmisbruik? Waarom onderschrijft de Vereniging van Effectenbezitters de visie van de AFM dat toezicht op marktmisbruik belangrijk is? Lees het interview met deze partijen over marktmisbruik in de nieuwe Inzicht.

Provisieverbod vermogensbeheerders

Ook in Inzicht een interview met Tim Mortelmans van de AFM en Mea Hiskes-Willemse van de Vereniging van Vermogensbeheerders & Commissionairs over het aanstaande provisieverbod voor vermogensbeheerders. Betekent dit verbod een stimulans voor de innovatie in deze sector? En ontstaat hiermee daadwerkelijk een gelijk speelveld?

Verder een blik achter de schermen bij een zaak over marktmisbruik bij een claimemissie; Rob van Es over integriteit en moraliteit en in het middenkatern meer over vakbekwaamheid en diplomaplicht voor financiële dienstverleners. En welke weg leg een signaal af bij de AFM als er een melding wordt gedaan door consumenten of marktpartijen? Lees meer in de nieuwe editie van Inzicht.

Wilt u Inzicht ook ontvangen?

Stuur het postadres waarop u Inzicht wilt ontvangen naar: inzicht@afm.nl. Een overzicht van alle edities vindt u op de website van de AFM via www.afm.nl/inzicht.

Inzicht is het magazine van de AFM voor ondernemingen en relaties, met informatie over ontwikkelingen op de financiële markten, over het toezicht en de AFM. Inzicht verschijnt periodiek en is alleen in het Nederlands verkrijgbaar.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel