Terug

Informatie voor consumenten

Dit is de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor consumenten. De AFM is een onafhankelijke gedragstoezichthouder en maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Samen met De Nederlandsche Bank (DNB) draagt de AFM bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Producten

Sluit pas een financieel product af als je echt begrijpt hoe het product in elkaar steekt. Het moet passen bij jouw situatie. Hier vind je onafhankelijke informatie over de belangrijkste financiële producten.

Waarschuwingen

Wees oplichters te slim af en doorzie de te mooie verhalen. Lees meer over de doortrapte werkwijze van oplichters. Bekijk hier ook voor welke ondernemingen de AFM en andere toezichthouders waarschuwen.

Advies

Wil je een hypotheek, pensioen of ander financieel product afsluiten? Als je weinig kennis hebt, kan een financieel adviseur je helpen. Lees meer over het adviestraject en de kosten.

Klachten

Ben je niet tevreden over een bank, verzekeraar of een andere financiële onderneming? Blijf er niet mee rondlopen maar laat het weten. Dien een klacht in. Lees meer over de klachtenprocedure.

Het laatste nieuws

AFM