Terug

Thanh Luc

De AFM is écht volop in ontwikkeling, dacht ik toen ik voor de eerste keer op gesprek was. Ik werkte op dat moment als consultant bij een middelgroot ICT-bedrijf en een totaal andere, dynamische organisatie was precies waar ik behoefte aan had. Tijdens het gesprek werd ik specifiek getriggerd door een meerjarenplan op het gebied van ICT: het Masterplan Informatievoorziening. In 2022 wil de AFM een grensverleggende toezichthouder zijn en daar hoort een datagedreven organisatie bij. Omdat het Masterplan nog betrekkelijk nieuw was en volop in ontwikkeling is, zag ik voor mezelf een mooie kans om eraan mee te werken.

Thanh Luc

Thanh Luc, Senior .net developer, afdeling Informatisering

"Onze stip aan de horizon? De AFM als datagedreven organisatie in 2022."

Team Masterplan

Het meerjarenplan is in 2016 opgestart en dient om de ICT-afdeling verder te professionaliseren en de AFM beter voor te bereiden op uitdagingen op het gebied van cyber security. Het geeft heel nauwkeurig weer welke ICT-verbeteringen nodig zijn om het toezicht blijvend te kunnen ondersteunen. Hierbij hebben we ingezet op drie pijlers: het verbeteren van de infrastructuur, de processen en de vereenvoudiging van het applicatielandschap. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat we vanaf eind dit jaar een nieuw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) opleveren. Dit wordt het enige platform voor relatiebeheer en processen zoals vergunningverlening en wijzigingsprocessen. Zo kunnen we effectief, gebruiksvriendelijk en op één plek relatie-informatie vastleggen. Ik ben als ontwikkelaar onderdeel van team Masterplan en ben er dus dagelijks mee bezig.

Snelle sprints

In het afgelopen jaar zijn we als team gegroeid, zowel qua omvang als de manier waarop we met elkaar werken. Net zoals veel andere organisaties werken we volgens de Scrum-methode: projecten zijn opgedeeld in kleine stukjes die stap voor stap worden uitgevoerd in een vastgestelde periode, de sprint. Dat is niet alleen efficiënt, maar zorgt ook voor afwisseling in je werkzaamheden. Op dit moment zitten we bijvoorbeeld in de eindfase van de ene sprint en gaan we binnenkort met een nieuwe beginnen.

Mensgerichte organisatie

Ik heb een hele brede interesse en constant behoefte aan uitdaging, dus die afwisseling was voor mij essentieel toen ik solliciteerde. Daarnaast koos ik bewust voor de AFM, omdat het een hele solide en mensgerichte organisatie is. Je krijgt bijvoorbeeld veel vrijheid bij het inrichten van je werk, er zijn veel verschillende opleidingsmogelijkheden en je kunt sporten op kosten van de zaak. Daarnaast vind ik de werkplekken prettig: grote, open en lichte ruimtes waar je veel contact hebt met collega’s.

Helpende handen

Het Masterplan is omvangrijk. We hebben nog ruim 4 jaar te gaan tot de finish en er is nog een hoop te doen. Extra handen kunnen we dus zeker gebruiken. We zoeken vooral ICT’ers die sociaal zijn en verbinding kunnen maken. Harde werkers die zelfstandig en doortastend zijn en met plezier innovatie in de organisatie brengen. Zodat je collega’s uiteindelijk sneller, makkelijker en nóg daadkrachtiger kunnen werken.

Informatie delen

Delen via: deel