Terug

Wat gebeurt er met mijn Europese paspoort na brexit? Kan ik nog diensten verrichten en/of producten aanbieden in het VK?

Met ingang van 1 januari 2021 zijn de Europese Paspoorten van Europese financiële instellingen niet meer geldig in het VK.

De Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) heeft een tijdelijke voorziening getroffen (het ‘temporary permissions regime’). Financiële ondernemingen die voor brexit op basis van een Europees paspoort activiteiten verrichten in het VK kunnen dit onder dezelfde voorwaarden blijven doen, tot een maximum van drie jaar.

Financiële ondernemingen, die hier gebruik van wensen te maken hadden zich uiterlijk 30 december 2020 moeten aanmelden bij de FCA omdat zij anders de mogelijkheid verliezen om grensoverschrijdend diensten aan te bieden in het VK.

De Britse regering voert verdere wetgeving in op basis waarvan financiële ondernemingen die zich niet onder het ‘temporary permissions regime’ hebben geregistreerd tijdelijk kunnen blijven voldoen aan bestaande contractuele verplichtingen. Dit ‘financial services contracts regime’ biedt financiële ondernemingen een beperkte periode om hun activiteiten in het VK op een ordentelijke manier af te wikkelen.Naar alle veelgestelde vragen