Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Dame op de fiets langs de Lijnbaansgracht
Nieuws 25/03/21

Consultatie voorstel Regulerende Technische Standaarden voor transparantie over Europese duurzame taxonomie

De Europese toezichthouders EBA, EIOPA en ESMA hebben gezamenlijk een voorstel voor wijziging van de Regulerende Technische Standaarden (RTS) van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) opgesteld. Deze aanvullende RTS schrijven voor hoe marktpartijen transparant moeten zijn over de mate waarin financiële beleggingsproducten in lijn zijn met de Europese duurzame taxonomie. Het voorstel wordt momenteel openbaar geconsulteerd.

De duurzame taxonomie bevat criteria voor het vaststellen of een economische activiteit als ecologisch duurzaam kan worden gedefinieerd. Aanbieders van duurzame producten dienen vanaf 1 januari 2022 te publiceren in welke mate hun beleggingen in lijn zijn met de taxonomie.

Reactietermijn

Reageren op de consultatie kan tot 12 mei 2021. Na de consultatie zal de RTS worden aangepast en gefinaliseerd door de Europese toezichthouders waarna deze wordt voorgelegd aan de Europese Commissie. In de tussentijd zullen de (aangepaste) templates die onderdeel zijn van de RTS worden getest onder consumenten.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.