Terug

Consultatie voorstel Regulerende Technische Standaarden voor transparantie over Europese duurzame taxonomie

Nieuws

Dame op de fiets langs de Lijnbaansgracht

De Europese toezichthouders EBA, EIOPA en ESMA hebben gezamenlijk een voorstel voor wijziging van de Regulerende Technische Standaarden (RTS) van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) opgesteld. Deze aanvullende RTS schrijven voor hoe marktpartijen transparant moeten zijn over de mate waarin financiële beleggingsproducten in lijn zijn met de Europese duurzame taxonomie. Het voorstel wordt momenteel openbaar geconsulteerd.

De duurzame taxonomie bevat criteria voor het vaststellen of een economische activiteit als ecologisch duurzaam kan worden gedefinieerd. Aanbieders van duurzame producten dienen vanaf 1 januari 2022 te publiceren in welke mate hun beleggingen in lijn zijn met de taxonomie.

Reactietermijn

Reageren op de consultatie kan tot 12 mei 2021. Na de consultatie zal de RTS worden aangepast en gefinaliseerd door de Europese toezichthouders waarna deze wordt voorgelegd aan de Europese Commissie. In de tussentijd zullen de (aangepaste) templates die onderdeel zijn van de RTS worden getest onder consumenten.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel