Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

brexit-400x200
Nieuws 16/10/19

Goede voorbereiding op brexit blijft hard nodig

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijft het belang van een goede voorbereiding op brexit benadrukken. Het risico op een no-deal brexit per 31 oktober 2019 is nog steeds aanwezig. Een no-deal brexit, zonder nadere afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) en zonder overgangsregeling, kan ondernemingen en hun klanten direct raken.

Hoewel veel partijen al voorbereidingen hebben getroffen, blijft het noodzakelijk oog te houden voor onvoorziene omstandigheden en volatiliteit op financiële markten.

Dienstverlening aan VK klanten na brexit

Wanneer het VK zonder overgangsregeling de EU verlaat, dan kunnen Nederlandse marktpartijen mogelijk niet langer diensten verlenen aan hun klanten. U leest hier meer over deze situatie en hoe u voor te bereiden.

Uitbesteding aan VK-partijen na brexit

Werkt u samen met ondernemingen in het VK? Als u bepaalde activiteiten aan hen uitbesteedt of diensten van hen ontvangt (bijvoorbeeld vermogensbeheer), dan is dit na brexit misschien niet meer toegestaan. Het ministerie van Financiën heeft een tijdelijke regeling getroffen die mogelijk uitkomst biedt voor een dergelijke situatie. Meer informatie daarover leest u hier.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.