Terug

AFM roept beheerders van beleggingsinstellingen op tijdig jaarrekening op te sturen

Nieuws

handje

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept beheerders van beleggingsinstellingen op jaarrekeningen vóór 1 juli 2019 naar de toezichthouder te sturen.

Nederlandse beheerders van beleggingsinstellingen moeten binnen zes maanden na afloop van het boekjaar de jaarrekeningen en bestuursverslagen van de door hen beheerde fondsen aan de AFM verstrekken. Dat betreft de door hen beheerde Europese beleggingsinstellingen of de door hen beheerde beleggingsinstellingen waarin zij rechten van deelneming aanbieden in een lidstaat.

Beheerders van beleggingsinstellingen die rechten van deelneming aanbieden aan niet-professionele beleggers in Nederland en moeten voldoen aan artikel 115y Bgfo, moeten óók van hun eigen onderneming de jaarrekening, het bestuursverslag en de overige gegevens aan de AFM verstrekken.

Stuur documenten vóór 1 juli

Voor veel beheerders van beleggingsinstellingen is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar. Dat betekent dat de AFM de documenten vóór 1 juli 2019 moet ontvangen. Sturen deze per e-mail naar tgfo_jaarrekeningen@afm.nl

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel